top of page

NM-klasser 2024

Supernasjonal 1600-klassen – Klasse 1

Klassen består av for det meste forhjulsdrevne biler med 1600 ccm motor. Klassen var tidligere den første innstegsklassen for unge til rallycrossen, men den har utviklet seg mye de siste årene og er nå en sterk klasse med en god blanding av unge og etablerte førere. Det kjøres også EM i Super1600, en klasse som har hatt voldsom utvikling spesielt kostnadsmessig de siste årene. Nasjonalt og i NM kan man imidlertid kjøre med biler som har utgått homologering internasjonalt.

 

Supernasjonal 2000-klassen – Klasse 2

Denne klassen består i hovedsak av bakhjulsdrevne biler med 2000 ccm motor. I de senere årene har kanskje denne klassen utviklet seg til en rimeligere klasse enn 1600 klassen. Det er ofte biler som er ombygd fra forhjulsdrift til bakhjulsdrift som blir brukt. Det ble til og med 2018 kjørt EM i denne klassen, TouringCar, men siden det var en stor overvekt av nordmenn som kjørte, avtok interessen fra det internasjonale forbundet (FIA).

 

Supernasjonal 2400-klassen – Klasse 3

Dette er bakhjulsdrevne biler med motor inntil 2400 ccm. Tidligere var dette en klasse uten status hvor det kun ble arrangert Norgescup. Bilene skulle være rimeligere å bygge og drifte enn NM-klassene. Men klassen viste seg å være den største over flere år og miljøet ønsker NM-status. Dermed ble reglementet tilpasset og dette er nå den største NM-klassen. Det er fortsatt til dels eldre biler som blir brukt, men i de siste par årene har det dukket opp noen nyere innslag.

Supernasjonal 3000-klassen – Klasse 4

Den største klassen motormessig i Supernasjonal er for biler med motor inntil 3000 ccm og også her i all hovedsak bakhjulsdrevne biler. Volvo har i mange år vært det dominerende fabrikatet i denne klassen, men etter hvert har det kommet flere fabrikater som BMW, Mercedes m.m.

Action vinner klasse 1 02.jpg
Action vinner klasse 2.jpg
Action vinner klasse 3 04.jpg
Action vinner klasse 4.jpg
bottom of page