Søk
  • Marius Svingen

Fra bilcross til racing

Gunnar Fadum fra NMK Aremark merker det er stor forskjell på bilcross og racing, men begynner å finne seg godt til rette i GT5.


Med en godt plantet D på bakruta er Gunnar Fadum en av årets debutanter, og under helgens NM-runder i racing på Rudskogen stiller han i sitt andreløp løp noensinne i baneracing.


Gunnar Fadum imponerte stort under kvalifiseringen og ble nummer tre. Alle foto: Marius Svingen

- Dette er jo utrolig moro, men dette er jo helt annerledes enn bilcross, ler han og legger til.

- Men jeg gjør så godt jeg kan, og lærer noe nytt hele tiden.


Han kjører en Peugeot 206 i GT5 som er årets største NM-klasse, og allerede under kvalifiseringen på lørdag hadde han fått fart på bilen. Han kvalet inn som nummer tre i klassen, og var strålende fornøyd.


- Dette var jo over all forventing. Da er det bare å prøve å holde hode kaldt i finalene også, sier han.


Gunnar Fadum fra NMK Aremark har etter seks år med bilcross bestemt seg for å kjøre racing i GT5.

Oppkalt etter Monte Carlo vinner

Fadum kommer fra en kjent motorsportfamilie og er barnebarnet til Gunnar Fadum som sammen med Per Malling vant Rallye Monte Carlo i 1955.


- Jeg er vel egentlig tredje generasjon Fadum som driver med motorsport, men det var nok farfar som var mest kjent av oss, sier han. Gunnar Fadum har i seks sesonger kjørt bilcross, men valgte å begynne med racing før denne sesongen.


- Jeg synes nok det var på tide å prøve noe annet, og foreløpig så liker jeg dette veldig godt. Jeg var innom både rallycross og shortcar, men falt på GT5 og en Peugeot 206, forteller han.


- Dette skal være et prøve og læreår, også får vi se om vi satser litt mer til neste år. Vi har fortsatt litt å gå på med tanke på motorkraft og optimalisering, forklarer han. Selv om det i år er full satsing på GT5 skal han i Uke 30 til Brekke i Aremark å gjøre comeback i bilcross da han skal kjøre Sommerfestivalen.


- Det er mest for moro også har jeg jo en bil stående som jeg skulle brukt opp, så helt slipp på bilcrossen kan jeg ikke gjøre, sier han.

0 visninger0 kommentarer

Norges Bilsport Forbund 
Telefon: 23 05 45 00
Epost: info@bilsport.no

Postadresse:
Postboks 60 Bryn
0611 Oslo

Besøksadresse:

Nils Hansens vei 20667 Oslo

  • Facebook App Icon

Kontaktpersoner:

Vera Bakke Andresen - RallycrossNM

Send oss gjerne en tilbakemelding:)

  © 2019 Rallycross NM 

FOTO: Rune Johannesen