top of page
Søk
  • Marius Svingen

Woldseth og Winås avgjør i Formel Basic

Edward Sander Woldseth og Marius Winås kan begge vinne to mesterskap i Formel Basic denne helgen. Det er jevnt i sesongavslutningen av NC i Formel Basic, og søndag kjøres NM-finalen.

Både Edward Sander Woldseth og Marius Winås kan begge vinne både NC og NM i Formel Basic.

Marius Winås er på plass på NM-finalene på Vålerbanen, og er klar for å bite fra seg. Winås har kjørt svært godt denne sesongen, og kan med full klaff ta hjem seieren både i Norges Cup og NM som arrangeres under søndagens finale.

Marius Winås brukte tiden bra under vanskelige forhold på treningen på fredag. Foto: Marius Svingen

- Vi skal gjøre et forsøk. Det er et lite stykke frem, og jeg må også tenke på andreplassen jeg har i NC. Det holder å bli nummer tre i begge løp for å sikre sølvet i NC, forteller Winås.

Marius Winås leder før helgen Norges Cupen med 211 poeng, men i reglementet skal Formel Basic-førerne stryke en løpshelg i Norge og en løpshelg i Sverige. Det gjør at Winås må fjerne 51 poeng fra mesterskapet og står dermed på 160 poeng. Edward Sander Woldseth ligger da på førsteplass med sine 187 poeng etter at han har strøket et løp i Sverige og stått over et løp i Norge, men Edward Sander Woldseth får ikke kjørt lørdagens kvalifisering i Formel Basic grunnet at han er på Mantorp Park og kjører finalene i Formula STCC Nordic. Det gjør at han må starte bakerst i finale 1 på søndag morgen, og får en noe lengre vei opp i feltet. Det gjør at Winås kan få en liten fordel på finaledagen på søndag hvis han kvaler inn i toppen.

- Kvalifiseringen lørdag blir viktig for meg. Det kommer uansett til å bli tøft. Vinneren er ikke kåret før alle har kjørt over målstreken på søndag, sier Winås.

Marius Winås har vunnet tre løp i Formel Basic denne sesongen, og håper på ny triumf på Vålerbanen.

Winås har vært på Vålerbanen siden fredag og vært aktiv helt fra treningen på morgenen. Woldseth setter seg i bilen rett etter finalen av formelmesterskapet i STCC er ferdig og vil være på plass på Vålerbanen på søndag morgen for å prøve også han å vinne begge mesterskapene også han.

Woldseth har vært meget sterk i Formel Basic denne sesongen, og har vunnet sju av løpene han har stilt opp i. Han vant begge løpene sist Basic var på Vålerbanen.

- Vi satser på seier i NC og NM. Vi er heldig ettersom begge finalene er på søndag, og da er det fullt mulig å vinne begge mesterskap. Nå er sjansen absolutt til stedet, forteller Woldseth.

Den siste finalen i årets Formel Basic kan dermed avgjøre NC og vinneren av årets NM er førstemann over målstreken på søndagens siste finale.

- Det er selvfølgelig søndagens NM-løp som betyr mye. En NM-tittel henger høyt, så da skal det satses. Vi er klare, forteller Winås.

Det er mange i Formel Basic som ønsker å ta hjem NM-gullet i år, og over 20 biler er klare for å kjempe denne helgen, så her kan virkelig alt skje. NM-finalen i Basic kjøres kl. 16.30 på søndag.